Kuharica /

Kako se kuha buncek? Koliko dugo se kuha buncek?

Image
Foto: Pixabay

Kako se kuha buncek? U principu buncek se kuha na srednje jakoj vatri uz dolijevanje vode.

22.11.2022.
8:54
Pixabay
VOYO logo

Kuhanje bunceka zapravo veoma je lako i potrebna vam je samo voda. Buncek isperite malo pod vodom. U lonac ulijte vode i stavite buncek. Pustite da voda zavri. Vodu ne trebate soliti. Nakon što voda zakipi izlijte je iz lonca.

U lonac stavite novu vodu i nastavite kuhati buncek. Nakon što voda ponovno zavri, smanjite jačinu vatre na srednje i kuhajte još otprilike sat, sat i pol. Kad vidite da je buncek kuhan i mekan izvadite ga iz vode. Pustite da se skuhani buncek ohladi i zatim ga narežite na šnite ako ćete ga odmah poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ne mislite buncek odmah poslužiti ostavite ga u vodi u kojoj ste ga kuhali da ostane topao i da se ne posuši do posluživanja. Uz kuhani buncek možete poslužiti krumpir ili zelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo