Gorka dinja jedno je od omiljenih kineskih povrća, poput cilantra. Kako se sve koristi gorka dinja? Ako ste pravi obožavatelj gorke dinje, možete preskočiti prokuhavanje dinje koje je osmišljeno kako bi njezin poseban okus bio manje intenzivan.
Kako se koristi gorka dinja:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zakuhajte veliki lonac vode. Gorkoj dinji odrežite krajeve i prepolovite po dužini. Nemojte je guliti, kora je jestiva. Ako ne planirate kuhati svoje gorke dinje, možete preskočiti kuhanje vode.
- Iz sredine gorke dinje malom žličicom izvadite sjemenke i bijelu srž. Narežite dinju dijagonalno na tanke kriške.
- Stavite narezanu gorku dinju u kipuću vodu i kuhajte dok ne omekša (dvije do tri minute). Zatim ocijedite. Ako preskočite ovaj korak, poželjet ćete dulje pržiti gorku dinju: oko tri minute, dok ne počne omekšavati.
- Gorku dinju dodajte u zadnjim fazama prženja. Gorka se dinja može kuhati i na pari. Popularno jelo sastoji se od punjenja gorke dinje mješavinom mljevene svinjetine i začina, zatim kuhanja na pari 20 minuta i prelijevanja umakom od kineskog crnog graha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa