Kulinarske tajne / Kako se pravilno čuvaju začini? U čemu je najbolje čuvati začine?

Image
Foto: Pixabay

Kako se čuvaju začini? Jesu li bolje staklenke ili vrećice za čuvanje začina? Donosimo osnovne savjete kako se čuvaju začini.

19.3.2022.
11:40
Pixabay
VOYO logo

Čuvajte svoje bilje i začine na hladnom i suhom mjestu. Idealna temperatura iznosi prosjeku oko 22° C. Ne zaboravite pohraniti svoje začine dalje od bilo kakvih izravnih izvora topline. To može biti nešto očito poput ploče za kuhanje, ali uključuje i perilicu posuđa, koja je izvor topline.

No, kako se čuvaju začini? Mnogi vole jantarne staklenke s hermetičkim poklopcima. Drugi rađe koriste zidne staklenke s hermetičkim poklopcima koje se lako mogu spremiti u ladicu ili ormar ili vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako imate cijele začine koji su se osušili, možete im unijeti malo novog života tako da ih prepečete ili popržite na ulju. Samljevene začine koji su izgubili okus ili miris ne mogu se spasiti i treba ih baciti. Ako niste sigurni koliko dugo imate bilje i začine u svom ormariću, napravite brzi test mirisa. Ako ga ne možete namirisati, vrijeme je da ga bacite. Ako osjetite miris, ali se nešto na začinima osjeća ili nema okus, bolje je da se riješite začina i kupite nove začine.

Kupujte samo količinu za koju mislite da možete brzo potrošiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo