Za razliku od drugog voća, kruške dozrijevaju iznutra prema van pa dok izvana omekšaju, unutarnje meso može biti prezrelo i mekano. Zrele kruške treba čuvati u hladnjaku postavljenom na 2°C do 5°C. Međutim, ako tražite način kako se čuvaju kruške nekoliko mjeseci, morati ćete ih zamrznuti.
Prvi korak načina kako se čuvaju kruške u zamrzivaču je čišćenje. Najprije operite i ogulite svaku krušku te im očistite jezgru. Provjerite jesu li kruške koje koristite zrele, ali ne prezrele. Zatim narežite krušku na ravne, tanke ploške. Broj kriški će varirati ovisno o veličini voća. Premažite kriške mješavinom limunovog soka i vode. To sprječava da voće posmeđi.
Sljedeći korak načina kako čuvati kruške je slaganje. Posložite kruške u jednom sloju na pleh za pečenje. Pleh za pečenje sa kruškavam stavite u zamrzivač dok se kruške ne zamrznu. Zatim kruške izvadite iz zamrzivača i premjestite u vrećice te ih vratite u zamrzivač. Ovaj način kako čuvati kruške osigurati će svjež okus kruški do 6 mjeseci.