Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski trikovi /

Kako se pravilno čuvaju čvarci? Koliko dugo se mogu čuvati čvarci?

Ne stignete pojesti sve čvarke prije nego se pokvare? Potrebno je znati pravilan način čuvanja čvaraka. Saznajte kako se čuvaju čvarci koji mogu trajati do godinu dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Čvarci su popularna delicija koja se proizvodi od svinjske masti. Čvarci nezasićene masne kiseline. Ove masne kiseline igraju važnu fiziološku ulogu u ljudskom tijelu. Prije su se smatrali vitaminima F, a danas ih prepoznajemo kao esencijalne masne kiseline. Nedostatak ovih masnih kiselina u prehrani može dovesti do neželjenih posljedica poput poremećaja rasta, reprodukcije organizma, dermatitisa i poremećaja metabolizma masti. Njihova prisutnost u hrani pomaže u sprječavanju ovih problema. No, kako se čuvaju čvarci?

Kako biste produžili trajanje čvaraka, potrebno ih je pravilno sačuvati. Stavite čvarke u metalne, keramičke ili staklene posude i malo po malo dodavajte toplu mast koja još nije odstajala. Zatim posudu s čvarcima spremite na hladno i dobro prozračeno mjesto da se mast s čvarcima stvrdne, pobjeli i kristalizira.

Prirodni proces hlađenja masti traje 48 sati. Ovako pripremljeni čvarci mogu se čuvati u hladnjaku do godinu dana, zadržavajući svoja karakteristična svojstva. Preostalu toplu mast procijedite i sačuvajte tako da je prelijete u emajliranu posudu za mast i ohladite. Držite mast u hladnoj i tamnoj prostoriji te iskoristite u roku od godinu dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike