Marinada je mješavina ulja, kiseline i začina koja se koristi za dodavanje okusa, a ponekad i za omekšavanje mesa. Kada se piletina marinira, može postati ukusnija i sočnija. Priprema marinade za piletinu kod kuće nije teška i može se prilagoditi vašim željama. Najbolje je marinirati piletinu u hladnjaku najmanje 30 minuta, ali ako imate vremena, možete ostaviti piletinu da se marinira i do 24 sata. No, kako se marinira piletina kod kuće?
Za mariniranje piletine kod kuće trebate kombinirati ulje, kiselinu, poput octa, limunovog soka ili jogurta i začine po želji. Možete koristiti različite vrste ulja i kiseline za različite okuse. Također, važno je da piletinu stavite u nepropusnu posudu kako bi marinada ravnomjerno pokrila meso. Nakon mariniranja, piletina se može peći, roštiljati ili pržiti.
Sada kada znate kako marinirati piletinu kod kuće, isprobajte različite kombinacije ulja, kiseline i začina kako biste pronašli savršenu marinadu za vašu piletinu. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i nešto vremena za mariniranje, možete lako pripremiti ukusnu i sočnu piletinu kod kuće. Izvrsna stvar u vezi mariniranja piletine kod kuće je što možete sami odlučiti koje sastojke želite dodati u marinadu za piletinu.