Povrće pripremljeno na roštilju odličan je izbor za prilog uz roštilj. Kako roštiljati povrće? Priprema povrća na roštilju je brza, dovoljno je nekoliko minuta da povrće bude pečeno. Međutim, osim samog pečenja vrlo je važno dobro pripremiti povrće prije nego što se krene s roštiljanjem.
Izaberite povrće za pripremu na roštilju prema vašoj želji. Nakon toga ga posolite i premažite maslinovim uljem. Neka kratko odstoji u marinadi prije roštiljanja. Za to vrijeme pripremite preljev za povrće.
Preljev za povrća na roštilju:
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
- 1/4 šalice svježeg lišća peršina
- 1 žličica sušenog bosiljka
Kako roštiljati povrće:
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru. Obrežite i narežite povrće dok se roštilj grije. Povrće s obje strane pokapajte maslinovim uljem i posolite. Napravite preljev od začinskog bilja.
Stavite sve sastojke u mali blender ili procesor hrane i promiješajte da se sjedine. Povrće pecite na roštilju u jednom sloju, počevši od paprike i luka, zatim patlidžana, tikve, tikvica, gljiva i zatim brzo kuhanih šparoga i rajčice.
Pokrijte i pecite na roštilju 3 do 4 minute na svakoj strani. Pečeno povrće izvadite na pladanj i premažite preljevom neposredno prije posluživanja.