Pileća prsa je potrebno pravilno izrezati prije pripreme. Donosimo kratki vodič kako rezati pileća prsa.
Upute za rezanje pilećih prsa:
1. Izaberite oštar nož koji ima barem 20 cm dugačku oštricu. Što je oštriji nož, lakše ćete izrezati pileća prsa a i manja šansa je da ćete se ozlijediti.
2. Stavite piletinu u hladnjak barem 15 minuta prije rezanja. Sirova piletina je jako skliska pa 15 minuta u hladnjaku će pomoći oko toga. Piletina će biti znatno manje skliska i rezanje će biti jednostavnije.
3. Režite pileća prsa na dasci za rezanje. Uvelike olakšava postupak rezanja.
4. Ako režete pileća prsa sa kosti, prvo što morate napraviti je ukloniti kost.
5. Pileća prsa držite lijevom rukom ako ste dešnjak i obrnuto, desnom ako ste lijevak.
6. Pronađite bijela mišićna vlakna , i potom ih režite poprečno a ne paralelno. Režite slijeva nadesno.
7. Nastavite rezati na trakice sve dok ne izrežete cijela pileća prsa.