Kuharica /

Kako pravilno rezati pileća prsa?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti pileća prsa no niste sigurni kako se pravilo režu? Donosimo upute kako pravilno rezati pileća prsa.

26.3.2022.
10:11
Pixabay
VOYO logo

Pileća prsa je potrebno pravilno izrezati prije pripreme. Donosimo kratki vodič kako rezati pileća prsa.

Upute za rezanje pilećih prsa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Izaberite oštar nož koji ima barem 20 cm dugačku oštricu. Što je oštriji nož, lakše ćete izrezati pileća prsa a i manja šansa je da ćete se ozlijediti.

2. Stavite piletinu u hladnjak barem 15 minuta prije rezanja. Sirova piletina je jako skliska pa 15 minuta u hladnjaku će pomoći oko toga. Piletina će biti znatno manje skliska i rezanje će biti jednostavnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Režite pileća prsa na dasci za rezanje. Uvelike olakšava postupak rezanja.

4. Ako režete pileća prsa sa kosti, prvo što morate napraviti je ukloniti kost.

5. Pileća prsa držite lijevom rukom ako ste dešnjak i obrnuto, desnom ako ste lijevak.

6. Pronađite bijela mišićna vlakna , i potom ih režite poprečno a ne paralelno. Režite slijeva nadesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Nastavite rezati na trakice sve dok ne izrežete cijela pileća prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo