Kuhinjski trikovi /

Kako razvaljati prhko tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Domaće prhko tijesto je najbolje tijesto. Osim što treba dobar recept za pripremu prhkog tijesta, potrebno ga je i dobro razvaljati.

23.4.2022.
14:47
Pixabay
VOYO logo

Kada je domaće prhko tijesto dobro napravljeno, po okusu i teksturi je daleko iznad kupovnog prhkog tijesta. Prhko tijesto jedna je od najjednostavnijih i najzadovoljavajućih vrsta tijesta koje možete napraviti kod kuće, a vrijedno je dodatnog truda. Kako razvaljati prhko tijesto koje se topi u ustima?

Sastojci potrebni za pripremiti prhko tijesto su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg glatkog brašna
  • 10 dkg maslaca
  • prstohvat soli
  • malo vode

U brašno dodajte maslac narezan na kockice i utrljajte vrhovima prstiju dok smjesa ne nalikuje sitnim krušnim mrvicama. Za kraj umiješajte prstohvat soli i malo žlice vode (dvije do tri žlice). Zamijesite tijesto.

Sljedeći korak načina kako razvaljati prhko tijesto je hlađenje. Nakon što ste tijesto zamijesili u posudi, izvadite iz posude na pobrašnjenu površinu te ga nježno zamijesite do kraja kako bi dobili kuglu. Kuglu prhkog tijesta zamotate u prozirnu foliju i ohladite. Za kraj, valjkom jednostavno razvaljajte dio prhkog tijesta, ovisno o tome za šta ga koristite dok ne dobijete željenu debljinu prhkog tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo