Za najbolje rezultate razvaljanog lisnatog tijesta obavezno koristite veliku, čistu i suhu površinu radne površine i lagano je pospite običnim brašnom.
Kako bi razvaljali lisnato tijesto:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Stavite lisnato tijesto na površinu i lagano pospite brašnom njega i valjak. Čvrsto zarolajte tijesto.
- Zatim okrenite lisnato tijesto za četvrtinu kruga. Po potrebi ponovno pobrašnite i nastavite razvaljati, često okrećući tijesto kako se ne bi uvijek motalo u istom smjeru jer se to skuplja.
- Kad se lisnato tijesto povećalo, pokupite ga da okrenete motajući ga oko valjaka.
- Pažljivo podignite klin s tijestom oko njega i okrenite ga da rasporedite i nastavite motati. Opet, to je učinjeno kako bi se spriječilo rastezanje peciva dok ga podižete, što bi zauzvrat rezultiralo skupljanjem tijekom pečenja. Lisnato tijesto treba razvaljati na otprilike 4-5 mm.
- Za ponovno razvaljavanje lisnatog tijesta nakon što izrežete nešto od glavnog dijela, složite sve ostatke u slojeve, savijajući kako biste postigli približno jednaku hrpu.
- Prstima lagano pritisnite hrpu. Zatim razvaljajte lisnato tijesto kao i prije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa