Kuharica /

Kako pripremiti varivo s piletinom, graškom, mrkvom i krumpirom?

Image
Foto: Pixabay

Svaka kombinacija variva uvijek će vas iznova iznenaditi. Kako pripremiti varivo s piletinom, graškom, mrkvom i krumpirom?

1.7.2023.
14:26
Pixabay
VOYO logo

Varivo s piletinom, graškom, mrkvom i krumpirom je jednostavno jelo koje spaja bogate okuse i hranjive sastojke.

Za pripremu variva s piletinom, graškom, mrkvom i krumpirom, najprije prikupite sve sastojke koje će biti potrebni. Za ovo varivo će vam trebati piletina, grašak, mrkva, krumpir, luk, češnjak, povrtni temeljac, sol, papar i začini po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku u velikoj posudi zagrijte malo ulja ili maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih dinstajte dok ne postanu staklasti i blago zlatni.

Dodajte nasjeckanu piletinu u posudu i pržite je dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte nasjeckanu mrkvu i krumpir te ih dinstajte zajedno s piletinom nekoliko minuta kako bi se blago karamelizirali.

Potom dodajte i povrtni temeljac u posudu, dovoljno da prekrije sastojke. Začinite solju, paprom i začinima po želji.

Smanjite vatru i kuhajte varivo na laganoj vatri oko 30-40 minuta, ili dok povrće i piletina ne budu skuhani i razviju bogat okus.

Kada je varivo s piletinom, graškom, mrkvom i krumpirom kuhano, provjerite okus i prilagodite začine prema vašim preferencijama. Poslužite varivo toplo, uživajući u bogatom okusu i hranjivim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo