Topli umak od gorgonzole savršeno se slaže sa sočnim biftekom. Pripremite vrhunski umak od gorgonzole za biftek za elegantnu večeru kod kuće.
Umak od gorgonzole za biftek sastojci:
- 100g gorgonzola sira
- vrhnje za kuhanje
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- žličica senfa
- režanj češnjaka
- nasjeckani peršin
Postupak pripreme umaka od gorgonzola:
U posudu na laganoj vatri dodajte vrhnje za kuhanje i zdrobljeni režanj češnjaka. Lagano miješajte i kuhajte 15 minuta, sve dok se vrhnje ne reducira. Nakon što se vrhnje zgusnulo izvadite dodani češnjak.
Umiješajte preostale sastojke. Dodajte nasjeckanog gorgonzola sira, prstohvat soli, prstohvat papra, žličicu Dijon senfa i malo nasjeckanog peršina. Sve zajedno miješajte dok se sir ne rastopi i umak ne postane gladak i kremast.
Umak od gorgonzola za biftek je spreman za posluživanje.