Ovaj recept za tikvice u fritezi na vrući zrak omogućuje vam da uživate u hrskavim i ukusnim tikvicama bez potrebe za dubokim prženjem.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice sušenih začina
- Maslinovo ulje
Kada se odlučite za pripremu tikvica u fritezi na vrući zrak, prvo operite tikvice i narežite ih na trakice debljine oko pola centimetra. Osušite ih papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak vlage
U posudi potom pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol, papar i sušene začine.
Uvaljajte svaku trakicu tikvice u smjesu krušnih mrvica i začina, osiguravajući da se dobro obloži sa svih strana.
Premažite košaricu friteze na vrući zrak malo maslinovim uljem kako bi se tikvice lakše odvajale nakon pečenja.
Stavite pripremljene trakice tikvica u košaricu friteze, pazeći da budu jedna do druge, ali ne pretrpani.
Postavite temperaturu friteze na vrući zrak na 200°C i pecite tikvice 10-12 minuta, okrećući ih na pola vremena kako bi se ravnomjerno zapekle.
Izvadite tikvice iz friteze kada postanu hrskave i zlatno smeđe te ih poslužite tople kao ukusan prilog, zdravi snack ili predjelo.