Kuharica /

Kako pripremiti tikvice u fritezi na vrući zrak?

Image
Foto: Pixabay

Tikvice u fritezi na vrući zrak pružaju ukusnu i zdraviju alternativu prženju u dubokom ulju. Kako pripremiti tikvice u fritezi na vrući zrak?

3.8.2023.
14:10
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za tikvice u fritezi na vrući zrak omogućuje vam da uživate u hrskavim i ukusnim tikvicama bez potrebe za dubokim prženjem.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 veće tikvice
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice sušenih začina
  • Maslinovo ulje

Kada se odlučite za pripremu tikvica u fritezi na vrući zrak, prvo operite tikvice i narežite ih na trakice debljine oko pola centimetra. Osušite ih papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak vlage

U posudi potom pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol, papar i sušene začine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvaljajte svaku trakicu tikvice u smjesu krušnih mrvica i začina, osiguravajući da se dobro obloži sa svih strana.

Premažite košaricu friteze na vrući zrak malo maslinovim uljem kako bi se tikvice lakše odvajale nakon pečenja.

Stavite pripremljene trakice tikvica u košaricu friteze, pazeći da budu jedna do druge, ali ne pretrpani.

Postavite temperaturu friteze na vrući zrak na 200°C i pecite tikvice 10-12 minuta, okrećući ih na pola vremena kako bi se ravnomjerno zapekle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite tikvice iz friteze kada postanu hrskave i zlatno smeđe te ih poslužite tople kao ukusan prilog, zdravi snack ili predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo