Svinjski lungić kvalitetan je komad mesa koji treba pravilno pripremiti. Kako pripremiti svinjski lungić da ostane sočan i mekani? Barem pola sata prije pripreme marinirajte svinjski lungić kako bi zadržao sočnost marinade.
Sastojci za pripremu svinjskog lungića:
- 1 kg lungića
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka - prema želji
- začini prema želji, primjerice ružmarin
- ulje
Kako pripremiti svinjski lungić:
Marinirajte lungić sa soli, paprom, ružmarinom i češnjakom. Ostavite lungić barem pola sata u marinadi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Stavite lungić u lim za pečenje i pecite oko sat vremena. Povremeno podlijte lungić sa sokom u kojem se peče kako bi zadržao sočnost. Ako je potrebno povećajte zadnjih 10-ak minuta pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
Ovo je vrlo jednostavan i osnovni način kako pripremiti lungić za ručak.