Glavno jelo /

Kako pripremiti svinjski lungić za nedjeljni ručak

Image
Foto: Pixabay

Svinjski lungić najbolji je odabir za glavno jelo za nedjeljni ručak. Kako pripremiti svinjski lungić otkriva recept.

14.7.2023.
15:51
Pixabay
VOYO logo

Svinjski lungić kvalitetan je komad mesa koji treba pravilno pripremiti. Kako pripremiti svinjski lungić da ostane sočan i mekani? Barem pola sata prije pripreme marinirajte svinjski lungić kako bi zadržao sočnost marinade.

Sastojci za pripremu svinjskog lungića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg lungića
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka - prema želji
  • začini prema želji, primjerice ružmarin
  • ulje

Kako pripremiti svinjski lungić:

Marinirajte lungić sa soli, paprom, ružmarinom i češnjakom. Ostavite lungić barem pola sata u marinadi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite lungić u lim za pečenje i pecite oko sat vremena. Povremeno podlijte lungić sa sokom u kojem se peče kako bi zadržao sočnost. Ako je potrebno povećajte zadnjih 10-ak minuta pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

Ovo je vrlo jednostavan i osnovni način kako pripremiti lungić za ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo