Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Praktični savjeti za pripremu svinjskog buta

Volite svinjetinu ali ne znate pripremiti svinjski but? Ne morate brinuti. Uz ovaj recept saznajte kako pripremiti svinjski but koji će oduševiti svakoga tko ga kuša.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svinjski but je najveći i najmišićaviji komad mesa svinje. Ovo meso ima visok sadržaj bjelančevina i niski udio masti, što ga čini izvrsnom opcijom za one koji žele zdraviju prehranu. Svinjski but može se pripremati na različite načine, uključujući pečenje, kuhanje, roštiljanje ili prženje. Priprema svinjskog buta za pečenje zahtijeva malo više vremena, ali je to vrijedno truda zbog izvrsnog okusa.

Sastojci za pripremu svinjskog buta su:

1 žlica soli

1 žlica crnog papra

1 žlica češnjaka u prahu

1 žlica sušenog origana

1 žlica sušenog timijana

Kako biste pripremili svinjski but najprije u zdjeli pomiješajte sve začine zajedno i trljajte ih po cijelom komadu mesa. Zagrijte pećnicu na 180°C. U tavici zagrijte malo ulja i prelijte ga preko svinjskog buta. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pecite ga 1 do 1 i pol sat, ovisno o veličini komada. Kada je gotov, izvadite svinjski but iz pećnice i pustite ga da odmori 10-15 minuta prije nego što ga narežete. Svinjski but već je gotov i može se poslužiti s različitim prilozima, poput krumpira, povrća ili umaka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike