Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako pripremiti pola pileta u pećnici?

Ponekad je za jedan ručak dovoljno i pola pileta. Saznajte kako pripremiti pola pileta u pećnici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Polovica pileta priprema se na isti način kao i cijelo pile, jedino treba prilagoditi vrijeme pečenja. U prosjeku polovica pileta ima oko 1,2 kilograma, a vrijeme pečenja bi trebalo biti oko 75 minuta. Donosimo osnovni recept kako pripremiti pola pileta u pećnici.

Sastojci za pripremu pola pileta u pećnici:

polovica pileta

sol

papar

ulje

Kako pripremiti pola pileta u pećnici:

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Pile marinirajte sa soli i paprom, možete dodati i neke druge začine prema želji kao što je ružmarin ili crvena paprika. Ostavite pile u marinadi oko 30 minuta, a za to vrijeme zagrijete pećnicu i pripremite lim za pečenje.

Ulijete malo ulja u lim za pečenje i stavite marinirano pile. Pokapajte malo ulja i po polovici pileta te stavite pećni. Tijekom pečenja povremeno podlijte pile sa sokom od pečenja. Na taj način će pile ostati sočno i mekano.

Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta, u prosjeku pile od 1 kg treba peći oko 1 sat. Kada je pile pečeno ostavite ga 10 minuta neka odmori prije rezanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike