Kuharica /

Kako pripremiti pola pileta u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Ponekad je za jedan ručak dovoljno i pola pileta. Saznajte kako pripremiti pola pileta u pećnici.

11.7.2023.
14:54
Pixabay
VOYO logo

Polovica pileta priprema se na isti način kao i cijelo pile, jedino treba prilagoditi vrijeme pečenja. U prosjeku polovica pileta ima oko 1,2 kilograma, a vrijeme pečenja bi trebalo biti oko 75 minuta. Donosimo osnovni recept kako pripremiti pola pileta u pećnici.

Sastojci za pripremu pola pileta u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • polovica pileta
  • sol
  • papar
  • ulje

Kako pripremiti pola pileta u pećnici:

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pile marinirajte sa soli i paprom, možete dodati i neke druge začine prema želji kao što je ružmarin ili crvena paprika. Ostavite pile u marinadi oko 30 minuta, a za to vrijeme zagrijete pećnicu i pripremite lim za pečenje.

Ulijete malo ulja u lim za pečenje i stavite marinirano pile. Pokapajte malo ulja i po polovici pileta te stavite pećni. Tijekom pečenja povremeno podlijte pile sa sokom od pečenja. Na taj način će pile ostati sočno i mekano.

Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta, u prosjeku pile od 1 kg treba peći oko 1 sat. Kada je pile pečeno ostavite ga 10 minuta neka odmori prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo