Pileća jetrica su jednostavan, ali i ukusan ručak. Pripremaju se svježa i prije same pripreme bitno ih je dobro očistiti. Kako pripremiti pileću jetricu?
Za pripremu pilećih jetrica potrebi su vam sljedeći sastojci:
- 50 dkg pileće jetrice
- luk
- sol
Kako pripremiti pileću jetricu:
Očišćenu pileću jetricu, narežite na komade veličine jednog zalogaja. Sitno nasjeckajte luk te ga stavite na zagrijano ulje. Pirjajte luk sve dok on ne poprimi zlatno–smeđu boju.
Kada je luk poprimio tu željenu boju, sada na njega dodajte narezana pileća jetrica i pustite ih da se tako na luku pirjaju. Pazite da budu na laganoj vatri i računajte da će za nekih 20 minuta ona biti gotova.
Tijekom tih 20 minuta, pileća jetrica treba miješati da se ne bi primila za posudu ili zagorjela. Kada vidite da su promijenila boju i da je sva tekućina isparila, vaša pileća jetrica spremna su za posluživanje.
Pileća jetrica najbolje je poslužiti uz rižu, pire krumpir ili palentu. Dobar tek!