Pileći paprikaš s tjesteninom omogućit će vam izvrsnu kombinaciju mesa i tjestenine koja će sigurno osvojiti vaše nepce.
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 1 luk, sitno sjeckan
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice mlijeka
- Sol i papar po ukusu
- 250 g tjestenine
- Svježi peršin za posipanje
Upute:
Kada pripremate pileći paprikaš s tjesteninom, u početnom koraku zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi.
Dodajte sitno sjeckani luk i dinstajte ga dok ne dobije karakterističnu smećkastu boju, a osjetit ćete i ugodan miris.
Za pileći paprikaš s tjesteninom, u tavi potom, dodajte pileće kockice i kratko pržite dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
Ubacite narezane paprike i češnjak, te kratko dinstajte dok povrće ne omekša. Posipajte crvenu papriku u prahu i dimljenu papriku po sastojcima, zatim dodajte sol i papar po ukusu.
Ulijte pileći temeljac i mlijeko, te pustite da paprikaš prokuha. Smanjite vatru i lagano krčkajte dok umak ne postane gušći.
Dok se umak krčka, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je i umiješajte u umak, dobro promiješajte kako bi se svi okusi sjedinili.
Poslužite pileći paprikaš s tjesteninom ukrašen svježim nasjeckanim peršinom.