Glavno jelo /

Kako pripremiti pileći paprikaš s tjesteninom?

Image

Pileći paprikaš i tjestenina ne čine se teškim za pripremu, a jelo u konačnici ima složen i kvalitetan okus. Kako pripremiti pileći paprikaš s tjesteninom?

3.8.2023.
15:04
VOYO logo

Pileći paprikaš s tjesteninom omogućit će vam izvrsnu kombinaciju mesa i tjestenine koja će sigurno osvojiti vaše nepce.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećih prsa
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice mlijeka
  • Sol i papar po ukusu
  • 250 g tjestenine
  • Svježi peršin za posipanje

Upute:

Kada pripremate pileći paprikaš s tjesteninom, u početnom koraku zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sitno sjeckani luk i dinstajte ga dok ne dobije karakterističnu smećkastu boju, a osjetit ćete i ugodan miris.

Za pileći paprikaš s tjesteninom, u tavi potom, dodajte pileće kockice i kratko pržite dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Ubacite narezane paprike i češnjak, te kratko dinstajte dok povrće ne omekša. Posipajte crvenu papriku u prahu i dimljenu papriku po sastojcima, zatim dodajte sol i papar po ukusu.

Ulijte pileći temeljac i mlijeko, te pustite da paprikaš prokuha. Smanjite vatru i lagano krčkajte dok umak ne postane gušći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se umak krčka, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je i umiješajte u umak, dobro promiješajte kako bi se svi okusi sjedinili.

Poslužite pileći paprikaš s tjesteninom ukrašen svježim nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo