Recept i priprema / Kako pripremiti ukusna i sočna pileća prsa?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti pileća prsa? Recepti za pripremu pilećih prsa su brojni, donosimo recept za pripremu pilećih prsa u pećnici.

26.3.2022.
11:16
Pixabay
VOYO logo

S pripremom pilećih prsa za ručak sigurno nećete pogriješiti. Međutim, uvijek pripremate pileća prsa na isti način i želite neku promjenu. Kako pripremiti pileća prsa na drugačiji način? Pripremite pileća prsa u pećnici s marinadom od paprike, češnjaka, peršina, osli i papra.

Sastojci za pripremu pilećih prsa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg pilećih prsta bez kosti
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice papra
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • ¾ žlice mljevene paprike
  • nasjeckani peršin
  • 1 žlica ulja

Kako pripremiti pileća prsa:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih stupnjeva. Stavite papir za pečenje preko lima za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izbodite pileća prsa tako da svaka pileća prsa imaju barem 15 rupica u sebi. Možete ih bosti sa čačkalicom.

3. U maloj posudi pomiješajte sol, papar, mljeveni češnjak, papriku i peršin. Dobro sve izmiješajte i pospite po obije strane pilećih prsa. Pazite da bude ravnomjerno raspoređeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Zagrijte tavicu na srednjoj vatri i dodajte ulja. Kada se ulje zagrije dodajte puleća prsa i zapecite ih s obije strane tako da svaku stranu pečete 2 do 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

5. Postavite pileća prsa na lim za pečenje i stavite sve zajedno u pećnicu. Pecite 18 do 22 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Izvadite pileća prsa i prekrijte ih aluminijskom folijom. Ostavite da se odmore barem 5 minuta prije serviranja.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo