S pripremom pilećih prsa za ručak sigurno nećete pogriješiti. Međutim, uvijek pripremate pileća prsa na isti način i želite neku promjenu. Kako pripremiti pileća prsa na drugačiji način? Pripremite pileća prsa u pećnici s marinadom od paprike, češnjaka, peršina, osli i papra.
Sastojci za pripremu pilećih prsa:
- 1 kg pilećih prsta bez kosti
- 1 žlica soli
- ½ žlice papra
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- ¾ žlice mljevene paprike
- nasjeckani peršin
- 1 žlica ulja
Kako pripremiti pileća prsa:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih stupnjeva. Stavite papir za pečenje preko lima za pečenje.
2. Izbodite pileća prsa tako da svaka pileća prsa imaju barem 15 rupica u sebi. Možete ih bosti sa čačkalicom.
3. U maloj posudi pomiješajte sol, papar, mljeveni češnjak, papriku i peršin. Dobro sve izmiješajte i pospite po obije strane pilećih prsa. Pazite da bude ravnomjerno raspoređeno.
4. Zagrijte tavicu na srednjoj vatri i dodajte ulja. Kada se ulje zagrije dodajte puleća prsa i zapecite ih s obije strane tako da svaku stranu pečete 2 do 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
5. Postavite pileća prsa na lim za pečenje i stavite sve zajedno u pećnicu. Pecite 18 do 22 minute.
6. Izvadite pileća prsa i prekrijte ih aluminijskom folijom. Ostavite da se odmore barem 5 minuta prije serviranja.