Kako pripremiti mlince /

Pripremite savršene mlince kao prilog vašem glavnom jelu

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti mlince? Priprema mlinaca je jednostavna i brza, samo pratite recept i pripremite savršene mlince.

14.10.2021.
12:38
Pixabay
VOYO logo

Postoje mlinci napravljeni s jajima i bez jaja. Vjeruje se da mlinci trebaju biti napravljeni od samo 3 sastojka: brašna, soli i vode. Njihov izvrstan okus i tekstura trebali bi potjecati od načina kuhanja i sokova od pečenja s kojima se poslužuju.

Druga neobična stvar u vezi s mlincima je postupak u više koraka koji je potreban za njihovu izradu. Prvo kuhaju na vrućoj ploči, što je najtradicionalniji način. Ovaj korak možete učiniti u teškoj tavi ili peći u pećnici. Zatim se suše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj fazi mlinci se mogu čuvati u papirnatoj vrećici do 3 mjeseca. Kad su kuhane, zgnječimo ih na manje komade i opečemo kipućom vrelom vodom nekoliko minuta. Dakle, na neki način, niti ne kuhaju, samo rehidriraju. Na kraju ih premažemo mesnim kapljicama. U ovoj fazi također možete pržiti mlince nekoliko minuta. Recept pogledajte u nastavku.

Zvuči kao komplicirana stvar, ali nije. Potrebno je samo ovladati tijestom. A to znači nekoliko stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Mlince kuhajte dok se lagano ne ugljenisu da dobiju one orašaste okuse
  • Ne ostavljajte ih predugo u kipućoj vodi, moraju biti al dente.
  • Nemojte ih polivati ​​previše masnoćom. Treba im samo malo masti i puno okusa od sokova za pečenje.

Kako pripremiti mlince:

500 g univerzalnog brašna (4 šalice)
270 ml tople vode (1 šalica + 1 žlica)
1 žličica soli

Upute kako pripremiti mlince:
1.U brašno umutite sol, u sredini napravite bunarčić i ulijte vodu. Tijesto počnite kombinirati vilicom. Rukama spojite sve u loptu.
2.Mijesite tijesto 6-7 minuta. Učinite to postupnim okretanjem u smjeru kazaljke na satu. Svakim zavojem preklopite gornju stranu tijesta i gurnite ga u kuglu tijesta. Učinite to nježno i dok ne osjetite da je tijesto postalo glatko i svilenkasto.
3.Podijelite tijesto na oko 6 manjih komada (ovisi o veličini vaše tave ili ploče za kuhanje). Svaku pospite brašnom, prekrijte krpom i ostavite da odmara 1 sat.
4.Zagrijte vruću ploču (ili tavu od lijevanog željeza ili tešku tavu) do jačine. Svaki dio tijesta razvaljajte na debljinu 1 mm. Brašno velikodušno koristite dok okrećete s jedne strane na drugu.
5.Stavite na ringlu i kuhajte oko 3 min sa svake strane. Znat ćete kada se okrenuti jer će se tijesto napuhati i dobiti mjehuriće. Ubodite ove mjehuriće nožem. Bit će i malo ugljenisanja, što je dobro, ovo je izvorni izgled mlinca. Okrenite na drugu stranu i kuhajte još 2-3 min.
6.Mlince možete peći i u pećnici na 200 ° C, 3-4 minute sa svake strane. Stavite ih na poleđinu pleha i nemojte koristiti papir za pečenje.
7.Ostavite mlince da se osuše. Spremite ih u papirnatu vrećicu za kasnije.
8.Kad ih želite upotrijebiti, zgnječite ih na manje komade. Stavite ih u zdjelu i prelijte kipućom vrelom vodom. Ostavite ih da se natope 2-3 minute. Ocijedite.
9.Nakon što ste ispekli puretinu ili piletinu, pokušajte odvojiti sokove od masti. Mast će se dići do vrha. 1 žlicom masti premažite ocijeđene mlince. Brzo ih popržite na tavi. Zatim ih prelijte sokovima od podlijevanja. (Ako ne odvojite mast od soka, mlinci će ispasti previše masni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo