Domaći mlinci su najbolji mlinci koji se mogu pripremiti kao prilog uz glavno mesno jelo, ali i samostalno bez mea. Kako pripremiti mlince bez mesa za prilog?
Možete napraviti domaće mlince vrlo jednostavno i brzo.
Sastojci za domaće mlince:
- 30 dkg brašna
- prstohvat soli
- 2 dcl tople vode
- malo ulja
Pomiješajte sve sastojke i napravite glatku smjesu. Dobivenu smjesu prekrijte krpom i neka odmori barem pola sata. Nakon toga radite loptice i razvaljajte u mlince.
Pecite ih na tavici bez masnoće s obje strane. Mlince se peku vrlo kratko oko minute. I na kraju ih ostavite da se dobro ohlade.
Priprema mlinaca bez mesa:
Kada se ohlade natrgajte ih na manje komade i prelijte s temeljcem od povrća ili piletine, a ako nemate temeljac može i kipućom vodom.
Ostavite neka kratko stoje u tekućini dok ne omekšaju. Na tavici zagrijete malo ulja i premijestite mlince. Kratko ih zapecite i poslužite. Mlinci bez mesa su gotovi, a mogu se poslužiti uz različite umake ili samostalno kao prilog.