Prilog /

Kako pripremiti mlince bez mesa?

Image
Foto: Pixabay

Mlinci se najčešće kombiniraju za prilog uz mesna jela. Možete pripremiti mlince i bez mesa. Kako pripremiti mlince bez mesa?

5.5.2023.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Domaći mlinci su najbolji mlinci koji se mogu pripremiti kao prilog uz glavno mesno jelo, ali i samostalno bez mea. Kako pripremiti mlince bez mesa za prilog?

Možete napraviti domaće mlince vrlo jednostavno i brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za domaće mlince:

  • 30 dkg brašna
  • prstohvat soli
  • 2 dcl tople vode
  • malo ulja

Pomiješajte sve sastojke i napravite glatku smjesu. Dobivenu smjesu prekrijte krpom i neka odmori barem pola sata. Nakon toga radite loptice i razvaljajte u mlince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite ih na tavici bez masnoće s obje strane. Mlince se peku vrlo kratko oko minute. I na kraju ih ostavite da se dobro ohlade.

Priprema mlinaca bez mesa:

Kada se ohlade natrgajte ih na manje komade i prelijte s temeljcem od povrća ili piletine, a ako nemate temeljac može i kipućom vodom.

Ostavite neka kratko stoje u tekućini dok ne omekšaju. Na tavici zagrijete malo ulja i premijestite mlince. Kratko ih zapecite i poslužite. Mlinci bez mesa su gotovi, a mogu se poslužiti uz različite umake ili samostalno kao prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo