Kuharica / Kako pripremiti kupus za sarmu?

Image
Foto: Pixabay

Glavica kupusa treba se pripremiti prije punjenja nadjeva za sarmu. Saznajte kako pripremiti kupus za sarmu.

14.7.2023.
14:02
Pixabay
VOYO logo

Pripremite glavicu kupusa i krenite s pripremom sarme. Kako pripremiti kupus za sarmu? Sarme se slažu na podlogu od kiselog kupusa, nakon čega se kuhaju. Za pripremu kupusa za sarmu bit će vam potrebno oko 3 i pol sata.

Sastojci potrebni kako biste pripremili kupus za sarmu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica kupusa
  • 1/2 kg mljevene govedine
  • 25 dkg mljevene svinjetine
  • 1 šalica nekuhane bijele riže dugog zrna
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica krupno mljevenog crnog papra
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 kg kiselog kupusa
  • 1 šalica soka od rajčice
  • 1 šalica vode

Skinite listove s glavice kupusa. Pomiješajte govedinu i svinjetinu te nekuhanu rižu, luk, jaje, sol, papar i češnjak u prahu zajedno u posudi. Smjesu oblikujte u duguljaste kuglice, koristeći 1/2 šalice smjese odjednom. Oko svake loptice omotajte list kupusa. Na dno velikog lonca rasporedite kiseli kupus.

Posložite sarme i prelijte ih sokom od rajčice, zatim dodajte vode koliko je potrebno da prekrije sarme. Kuhajte oko 3 sata i po potrebi dodajte još vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo