Kuharica /

Kako pripremiti kupus za sarmu?

Image
Foto: Pixabay

Glavica kupusa treba se pripremiti prije punjenja nadjeva za sarmu. Saznajte kako pripremiti kupus za sarmu.

14.7.2023.
14:02
Pixabay
VOYO logo

Pripremite glavicu kupusa i krenite s pripremom sarme. Kako pripremiti kupus za sarmu? Sarme se slažu na podlogu od kiselog kupusa, nakon čega se kuhaju. Za pripremu kupusa za sarmu bit će vam potrebno oko 3 i pol sata.

Sastojci potrebni kako biste pripremili kupus za sarmu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica kupusa
  • 1/2 kg mljevene govedine
  • 25 dkg mljevene svinjetine
  • 1 šalica nekuhane bijele riže dugog zrna
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica krupno mljevenog crnog papra
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 kg kiselog kupusa
  • 1 šalica soka od rajčice
  • 1 šalica vode

Skinite listove s glavice kupusa. Pomiješajte govedinu i svinjetinu te nekuhanu rižu, luk, jaje, sol, papar i češnjak u prahu zajedno u posudi. Smjesu oblikujte u duguljaste kuglice, koristeći 1/2 šalice smjese odjednom. Oko svake loptice omotajte list kupusa. Na dno velikog lonca rasporedite kiseli kupus.

Posložite sarme i prelijte ih sokom od rajčice, zatim dodajte vode koliko je potrebno da prekrije sarme. Kuhajte oko 3 sata i po potrebi dodajte još vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo