Pripremite glavicu kupusa i krenite s pripremom sarme. Kako pripremiti kupus za sarmu? Sarme se slažu na podlogu od kiselog kupusa, nakon čega se kuhaju. Za pripremu kupusa za sarmu bit će vam potrebno oko 3 i pol sata.
Sastojci potrebni kako biste pripremili kupus za sarmu:
- 1 glavica kupusa
- 1/2 kg mljevene govedine
- 25 dkg mljevene svinjetine
- 1 šalica nekuhane bijele riže dugog zrna
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 1 žličica krupno mljevenog crnog papra
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 1/2 kg kiselog kupusa
- 1 šalica soka od rajčice
- 1 šalica vode
Skinite listove s glavice kupusa. Pomiješajte govedinu i svinjetinu te nekuhanu rižu, luk, jaje, sol, papar i češnjak u prahu zajedno u posudi. Smjesu oblikujte u duguljaste kuglice, koristeći 1/2 šalice smjese odjednom. Oko svake loptice omotajte list kupusa. Na dno velikog lonca rasporedite kiseli kupus.
Posložite sarme i prelijte ih sokom od rajčice, zatim dodajte vode koliko je potrebno da prekrije sarme. Kuhajte oko 3 sata i po potrebi dodajte još vode.