Kamut je drevna sorta tvrde pšenice, sa zrnom koja je dvostruko veća od obične pšenice i okusa koji je bogatiji, kremastiji i orašastiji. Proizvodi se i prodaje pod nazivom kamut i organski se uzgaja u više od 40 zemalja i koristi u mnoštvu hrane diljem svijeta. Zrna su duga i bogato smeđe boje. Kamut je dostupan u raznim oblicima uključujući cjelovite žitarice, zeleni kamut, brašno, kus-kus i pšenicu. Danas saznajte kako zgleda kuhanje kamuta.
Kako pripremiti kamut za kuhanje?
Ovisno o obliku u kojem se nalazi, kamut se može dodavati kruhu, tjestenini, pilavu, prilozima, salatama, juhama i varivima. Prije kuhanja cjelovite žitarice mogu se isprati i namakati do 24 sata kako bi se skratilo vrijeme kuhanja. Sada saznajte kako izgleda kuhanje kamuta.
Kako izgleda kuhanje kamuta?
Nakon ispiranja i namakanja cijelog zrna dodajte tri dijela vode u jedan dio kamuta. Pustite da prokuha prije kuhanja 45 minuta do 1 ¼ sata (ovisno o vremenu namakanja) ili dok ne omekša, dodajući još vode tijekom kuhanja, ako je potrebno. Ako radite kruh ili tjesteninu s kamut brašnom, možda će vam trebati više tekućine nego što biste je trebali koristiti sa standardnim integralnim brašnom za kruh. Za kamut kus-kus stavite jedan dio kus-kusa na jedan dio vode i ostavite da nabubri 10 - 15 minuta ili dok ne omekša. Tako izgleda kuhanje kamuta. Poprilično je jednostavno i definitivno se isplati.