Morski plodovi /

Kako pripremiti sočnu i mekanu hobotnicu

Image

Hobotnica ispod peke, salata od hobotnice dva su najčešća načina kako pripremiti hobotnicu. Saznajte kako pripremiti sočnu i mekanu hobotnicu.

18.12.2021.
15:16
VOYO logo

Hobotnica može biti najukusnije morsko jelo stoga je važno znati kako pripremiti hobotnicu. Kako pripremiti hobotnicu kod kuće?

U ribarnici odaberite hobotnicu, preporuka je oko 500 g sirove hobotnice po osobi s obzirom na to da se ona tijekom obrade skvrči. Ako vam smeta koža hobotnice, možete ju ukloniti. Velika tajna jest u tome što kuhari svježu hobotnicu zamrznu prije nego će ju obraditi jer ju leđenje omekšava. Hobotnicu je najbolje odmrznuti u hladnjaku ili slanoj hladnoj vodi. Isto je tako preporučljivo ju je najprije dobro prokuhati u slanoj kipućoj vodi 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hobotnica je kuhana kada je najdeblji dio mekan, što možete provjeriti vilicom. Tako pripremljena hobotnica spremna je za daljnju obradu, što je najčešće pečenje ili priprema na salatu.

Za pripremu hobotnice na salatu narežite kuhanu hobotnicu na komadiće, skuhajte povće prema želji i sve zajedno promiješajte te začinite prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo