Hobotnica može biti najukusnije morsko jelo stoga je važno znati kako pripremiti hobotnicu. Kako pripremiti hobotnicu kod kuće?
U ribarnici odaberite hobotnicu, preporuka je oko 500 g sirove hobotnice po osobi s obzirom na to da se ona tijekom obrade skvrči. Ako vam smeta koža hobotnice, možete ju ukloniti. Velika tajna jest u tome što kuhari svježu hobotnicu zamrznu prije nego će ju obraditi jer ju leđenje omekšava. Hobotnicu je najbolje odmrznuti u hladnjaku ili slanoj hladnoj vodi. Isto je tako preporučljivo ju je najprije dobro prokuhati u slanoj kipućoj vodi 10 minuta.
Hobotnica je kuhana kada je najdeblji dio mekan, što možete provjeriti vilicom. Tako pripremljena hobotnica spremna je za daljnju obradu, što je najčešće pečenje ili priprema na salatu.
Za pripremu hobotnice na salatu narežite kuhanu hobotnicu na komadiće, skuhajte povće prema želji i sve zajedno promiješajte te začinite prema želji.