Ako tražite jednostavan način za pripremu ribe, mi imamo cijeli postupak. Naime, kako ispeći ribu na pek papiru najlakši je postupak koji će vam oduzeti svega 20 minuta pripreme, a donijeti na stol zdravi i nutritivno bogati ručak.
Sigurno se, osim toga kako ispeći ribu na pek papiru, pitate i koju ribu? Izaberite ribu prema svom ukusu. Isto tako, birate hoćete li peći riblje filee za koje vam treba 15 do 20 minuta pečenja ili ribu u komadu za koju vam treba 25 do 45 minuta pečenja.
No, bez obzira koju ribu odaberete, postupak kako ispeći ribu na pek papiru je isti i glasi:
- Odaberite ribu.
- Začinite ju sa soli i paprom te svježim začinima (ružmarinom, svježim peršinom, vlascem).
- Pripremite i narežite mrkvu, batat, cvjetaču, krumpir, gljive. Ovisno o tome koju ribu odaberete i koliko ćete ju peći ovisi i to koliko ćete tanko narezati svoje povrće. Ako ćete peći riblje filee, preporučamo da svo povrće narežete jako tanko. Ako će se pak riba peći 40 minuta, slobodno neka komadi povrća budu malo deblji.
- Sve stavite na sredinu pek papira. Zalijte s nekoliko kapi maslinova ulja.
- Krajeve pek papira zaokrenite prema unutrašnjosti kao da rolate. Vrhove pek papira zavežite kuhinjskim koncem.
- Stavite sve zajedno u pećnicu.
Kao što vidite, kako ispeći ribu na pek papiru nije komplicirano i brzo je gotovo!