Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema hrane /

Kako peći u vatrostalnoj zdjeli?

Jedan od načina pripreme hrane je i u vatrostalnoj zdjeli. Kako peći u vatrostalnoj zdjeli?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

U vatrostalno zdjeli možete pripremati povrće, ribu, meso, samo je važno na pravilan način koristiti vatrostalnu zdjelu. Tijekom pečenja u vatrostalnoj posudi možete je prekriti s folijom kako bi jelo bi sočnije i ukusnije.

Vatrostalna zdjela nudi više prostora, a time i omogućava istovremeno pečenje većih količina hrane. Na ovaj ćete način uštedjeti mnogo vremena.

Najprije dobro zagrijte vatrostalnu zdjelu. U nedovoljno zagrijanoj vatrostalnoj zdjeli hrana će na dnu biti blijeda i nedovoljno pečena.

Bilo bi dobro da vatrostalnu zdjelu stavite u pećnicu oko pola sata prije pečenja, kako bi postigla optimalnu temperaturu za kasnije pečenje.

Dno posude vam uvijek mora biti prekriveno tekućinom (uljem, masti ili maslacem). Vatrostalna zdjela je otporna stoga u njoj bez problema možete peći i na temperaturama većim od 200 stupnjeva Celzijusa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike