Postoji metoda pomoću koje ćete naučiti kako peći svježe kobasice da one bi izvana završile pougljene, ali iznutra sirove.
Za početak stavite kobasice u veliki lonac ili lonac i napunite ih s dovoljno hladne vode da pokrije kobasice. Stavite posudu na štednjak, uključite vatru na srednje jaku i kuhajte samo dok voda lagano ne zakuha, to bi trebalo trajati oko 6-8 minuta. Zatim isključite vatru i izvadite te kobasice iz lonca. Voila! Kobasice su sada skuhane i spremne za idući korak. Evo kako peći svježe kobasice.
U ovom trenutku kobasice su kuhane i netaknute, ali, kao što ćete primijetiti, jako su sive. Sljedeći korak je da im dobijete boju i hrskavost. Kobasice možete prepoloviti, po dužini, kako biste dobili hrskavost na izloženoj unutrašnjosti (izvrsno za sendviče s kobasicama), ostaviti ih netaknute ili isjeći na kolutiće kako biste pekli svježe kobasice.
Kako god ih narezali, tavu namažite s malo ulja, zagrijte na jakoj vatri, a zatim pažljivo stavite kobasice. Budući da su kobasice već kuhane, nećete ih morati dugo ostavljati u tavi (ili na roštilju, ako vrijeme ide na ruku). Sada ste sigurni kako peći svježe kobasice.