Kuharica /

Kako peći svježe kobasice?

Image
Foto: Pixabay

Pečene svježe kobasice odličan su izbor za brzi ručak. Kako peći svježe kobasice?

9.7.2022.
16:32
Pixabay
VOYO logo

Postoji metoda pomoću koje ćete naučiti kako peći svježe kobasice da one bi izvana završile pougljene, ali iznutra sirove.

Za početak stavite kobasice u veliki lonac ili lonac i napunite ih s dovoljno hladne vode da pokrije kobasice. Stavite posudu na štednjak, uključite vatru na srednje jaku i kuhajte samo dok voda lagano ne zakuha, to bi trebalo trajati oko 6-8 minuta. Zatim isključite vatru i izvadite te kobasice iz lonca. Voila! Kobasice su sada skuhane i spremne za idući korak. Evo kako peći svježe kobasice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku kobasice su kuhane i netaknute, ali, kao što ćete primijetiti, jako su sive. Sljedeći korak je da im dobijete boju i hrskavost. Kobasice možete prepoloviti, po dužini, kako biste dobili hrskavost na izloženoj unutrašnjosti (izvrsno za sendviče s kobasicama), ostaviti ih netaknute ili isjeći na kolutiće kako biste pekli svježe kobasice.

Kako god ih narezali, tavu namažite s malo ulja, zagrijte na jakoj vatri, a zatim pažljivo stavite kobasice. Budući da su kobasice već kuhane, nećete ih morati dugo ostavljati u tavi (ili na roštilju, ako vrijeme ide na ruku). Sada ste sigurni kako peći svježe kobasice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo