Ukusno i mekano pripremljeni odojak može se pripremiti i u pećnici. Kako peći odojak u pećnici? Barem pola sata prije nego što ćete staviti peći odojka u pećnicu, zagrijte je na 180°C.
Nožem zarežite kožu na nekoliko mjesta. Odojak položite na leđa i uz pomoć sjekača zarežite između njegove kralježnice, točno kroz sredinu kako biste otvorili obje strane prema gore. Počinjete od sredine slabina, sve do njegove glave. Počinjete tako što zasiječete sjekačem, a zatim ga snažno udarate kako biste podijelili kralježnicu.
Za pečenje odojka trebat će vam veliki pravokutni lim za pečenje u koji može stati odojak. Odojka začinite sa soli i stavite ga kožom prema dolje na kalup za pečenje. Ulijte oko centimetar vode na dno pleha. Pecite 90 minuta.
Izvadite odojka iz pećnice, okrenite s kožom od odojka prema gore, uklonite sokove od pečenja iz kalupa za pečenje i dodajte malo svježe vode, opet oko centimetar. Kožu odojka izbodite vilicom na raznim mjestima kako ne bi došlo do pojave mjehurića ispod kože tijekom pečenja. Premažite ga svinjskom masti i vratite u pećnicu na još sati pol. Povećajte temperaturu pećnice na 200°C za posljednjih 30 minuta pečenja.
Odojak izvadite iz pećnice i izvadite ga iz kalupa za pečenje na tanjur za posluživanje. Postupak kako peći odojaku pećnici je vrlo jednostavan, a rezultat je ukusno, sočno i mekano glavno jelo.