Kako peći meso na električnom roštilju? Kako koristiti električni roštilj? Meso na električnom roštilju možete brzo i jednostavno ispeći, ali je važno da rešetke prije pećenja budu dobro zagrijane. Rešetke prije nego što stavite na roštilj dobro očistite, one moraju biti potpuno čiste.
Stavite roštilj na suhu i ravnu površinu, stavite ispod pladanj za kapanje i uključite u struju. Stavite željenu temperaturu na roštilj, koja ovisi o vrsti hrane koju pripremate. Ako pripremate povrće, ribu ili kobasice tada je dovoljna temperatura od oko 160 stupnjeva, a za odreske i veće komade mesa stavite 220 stupnjeva..
Prije nego što stavite meso na rešetku, rešetka se treba dobro zagrijati. Nakon što se reštka zagrijala, većina električnih roštilja ima senzor, lampicu koja će signalizirati da je dosegnuta određena temperatura stavite meso ili povrće na rešetku. Dalje pecite meso kao i na klasičnom roštilju na ugljen, drva ili briket.
Električni roštlj je jednostavniji za upotrebu jer nema paljenja vatre i stvaranja dobrog žara, već samo uključite u stuju roštilj i možete krenuti s pečenjem mesa.
Nakon što ste ispekli meso, isključite roštilj iz struje, ostavite da se ohladi, a rešetku obavezno dobro operite.
Ako ste se pitali kako peći meso na električnom roštilju samo pratite upute koje ćete dobiti uz roštilj.