Kulinarski trikovi / Kako omekšati svinjske šnicle?

Image
Foto: Pixabay

Uživate u pripremanju svinjskih šnicli, ali su najčešće tvrdi i suhi. Donosimo nekoliko savjeta kako omekšati svinjske šnicle.

29.10.2021.
23:06
Pixabay
VOYO logo

Kako omekšati svinjske šnicle? Svinjske šnicle možete omekšati na nekoliko različitih načina.

Prvi način kako omekšati svinjske šnicle je sporo kuhanje u tavi. Ako imate malo više vremena, ovo je savršena metoda. Nakon nekoliko minuta kuhanja u tavi na laganoj vatri vezivno tkivo, ono koje drži mišićna vlakna na okupu, imat će dovoljno vremena da se otopi, a meso učini mekšim. Kako se meso ne bi isušilo važno ga je polijevati vodom, juhom ili vinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći način kako omekšati svinjske šnicle je roštiljanjem. Roštiljanje je jedan od najukusnijih načina pripreme jer meso postaje mekano, sočno i dobiva ugodan miris dima. Ovaj način kuhanja izvrstan je za odreske i meso bogato masnoćama, poput svinjskih šnicli jer visoka temperatura omogućuje otapanje viška masnoće, čineći pripremu lakšom.

I posljednji način kako omekšati svinjske šnicle je korištenje sode bikarbone. Kad je meso na pola kuhano dodajte malo sode bikarbone, na svakih pola kilograma mesa žličicu. Kuhate li meso s umakom od rajčice tada prilazite kod dodavanja sode bikarbone jer bi umak mogao početi prskati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristite jedan od načina kako omekšati svinjske šnicle i pripremite ukusne i sočne šnicle za svoje ukućane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo