Kako omekšati svinjske šnicle? Svinjske šnicle možete omekšati na nekoliko različitih načina.
Prvi način kako omekšati svinjske šnicle je sporo kuhanje u tavi. Ako imate malo više vremena, ovo je savršena metoda. Nakon nekoliko minuta kuhanja u tavi na laganoj vatri vezivno tkivo, ono koje drži mišićna vlakna na okupu, imat će dovoljno vremena da se otopi, a meso učini mekšim. Kako se meso ne bi isušilo važno ga je polijevati vodom, juhom ili vinom.
Sljedeći način kako omekšati svinjske šnicle je roštiljanjem. Roštiljanje je jedan od najukusnijih načina pripreme jer meso postaje mekano, sočno i dobiva ugodan miris dima. Ovaj način kuhanja izvrstan je za odreske i meso bogato masnoćama, poput svinjskih šnicli jer visoka temperatura omogućuje otapanje viška masnoće, čineći pripremu lakšom.
I posljednji način kako omekšati svinjske šnicle je korištenje sode bikarbone. Kad je meso na pola kuhano dodajte malo sode bikarbone, na svakih pola kilograma mesa žličicu. Kuhate li meso s umakom od rajčice tada prilazite kod dodavanja sode bikarbone jer bi umak mogao početi prskati.
Iskoristite jedan od načina kako omekšati svinjske šnicle i pripremite ukusne i sočne šnicle za svoje ukućane.