Veličina pomela i njegova tvrda kora ponekad stvara problema kod njegovog guljenja. Kako biste iskopali slatku srž pomela, potrebno se dosta mučiti sa rezanjem i guljenjem njegove tvrde kore.
U samo nekoliko koraka saznajte kako oguliti pomelo. Kako bi ogulili pomelo, za početak odrežite dio kore pomela. Zatim zarežite nožem nekoliko puta u srž i napravite kriške.
Iskoristite koru pomela u marmeladi ili na neki drugi način na koji koristite kore citrusa. Sada kada ste ogulili pomelo, ugurajte prste u sredinu pomela gdje se nadzire rupa kako bi ga mogli razdvojiti.
Da biste to učinili što bolje, vrlo je važno da čvrsto pritisnete. Svako opno koje je na kriški možete ukloniti, no ako želite da one budu savršenog oblika nemojte dirati opno.
Ako želite pomelo u salati, najbolje je da skinete membranu sa pomela. Možda ćete se sa prvim pomelom malo više pomučiti kada ćete ga guliti, no garantiramo da će sa drugim već ići puno lakše.