Praktični savjeti /

Kako oguliti kuhane kestene?

Image

Kuhani kesteni pravi su jesenski specijalitet, a problem nastaje kod guljenja. Kako oguliti kuhane kestene?

5.3.2022.
14:50
VOYO logo

Nakon što ste na pari skuhali kestene, kako biste ih ogulili, zamotajte kestene u čistu kuhinjsku krpu kako bi bili topli. Na taj ćete ih način lakše oguliti. Čim se dovoljno ohlade za rukovanje, uzmite ih u ruke i krenite na guljenje.

Povucite i otkinite ljuske, pazeći da skinete i kožu između ljuske i kestena. Kad ste gotovi, imat ćete hrpu žućkastih kestena i još jednu od tamnih ljuski i kora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanka je linija između kestena koji su prevrući da biste ih uopće uhvatili i koji se toliko ohlade da se čini da se ljuska ponovno skuplja na njih. Zato je ključno zamotati ih u ručnik. Ako se previše ohlade, odnosno ako smatrate da ih je teže oguliti, možete ih vratiti u pećnicu ili paru na nekoliko minuta da se ponovno zagriju, kako biste si olakšali posao.

Također ih možete staviti u mikrovalnu pećnicu minutu ili dvije za sličan učinak, ali znajte da kesteni iz mikrovalne obično izgube dio svoje nježne teksture i neugodno se stvrdnu, pa će ih biti malo teže oguliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo