Praktični savjeti /

Kako oguliti kuhana jaja - pravilan postupak guljenja kuhanih jaja

Image
Foto: Pixabay

Svaki puta kad skuhate jaja imate problem s njihovim guljenjem. Kako pravilno oguliti kuhana jaja?

10.12.2021.
15:41
Pixabay
VOYO logo

Kuhate li jaja u hladnoj vodi? Tada ćete teško oguliti jaja. Kako biste lagano ogulili kuhana jaja tada najprije trebate zakuhati vodu u kojoj će se kuhati jaja. Ako kuhate šest jaja tada stavite u lonac oko dvije litre vode.

Nakon što voda zakuha lagano spustite jaja u kipuću vodu. Najbolje je skinuti kipuću vodu s plamenika i pustiti da se slegne na trenutak, a zatim lagano spustiti jaja. Oprezno spustite jaja kako se ne bi razbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tvrdo kuhana jaja kuhajte jaja 12 minuta. Nakon toga premjestite jaja u hladnu vodu. Ostavite ih u hladnoj vodi oko 15 minuta i nakon toga krenite s guljenjem.

Da biste ogulili jaje, lagano lupkajte po ljuski jajeta kako biste je razbili. Nakon toga brzo i jednostavno ogulite jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo