Praktični savjeti / Kako oguliti kuhana jaja - pravilan postupak guljenja kuhanih jaja

Image
Foto: Pixabay

Svaki puta kad skuhate jaja imate problem s njihovim guljenjem. Kako pravilno oguliti kuhana jaja?

10.12.2021.
15:41
Pixabay
VOYO logo

Kuhate li jaja u hladnoj vodi? Tada ćete teško oguliti jaja. Kako biste lagano ogulili kuhana jaja tada najprije trebate zakuhati vodu u kojoj će se kuhati jaja. Ako kuhate šest jaja tada stavite u lonac oko dvije litre vode.

Nakon što voda zakuha lagano spustite jaja u kipuću vodu. Najbolje je skinuti kipuću vodu s plamenika i pustiti da se slegne na trenutak, a zatim lagano spustiti jaja. Oprezno spustite jaja kako se ne bi razbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tvrdo kuhana jaja kuhajte jaja 12 minuta. Nakon toga premjestite jaja u hladnu vodu. Ostavite ih u hladnoj vodi oko 15 minuta i nakon toga krenite s guljenjem.

Da biste ogulili jaje, lagano lupkajte po ljuski jajeta kako biste je razbili. Nakon toga brzo i jednostavno ogulite jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo