Kada želite pripremiti biskvit za tortu koji je vrlo mekan, tada je potrebno odvojiti žumanjak od bjelanjka. Način kako odvojiti žumanjak od bjelanjka nije jednostavan kao što izgleda, ali uz nekoliko trikova neće biti komplicirano.
Prvi korak načina kako odvojiti žumanjak od bjelanjka je priprema zdjela. Postavite dvije zdjele jednu kraj druge. Jedna zdjela je za bjelanjak, a druga za žumanjak. Na ravnoj površini ili na rubu posude razbijte jaje. Zatim razdvojite polovice jaja. Palčevima nježno razdvojite polovice jaja. Pustite da se žumanjak slegne u donju polovicu ljuske jajeta, dok bjelanjci otiču sa stranica jajeta u zdjelu.
Sljedeći korak načina kako odvojiti žumanjak od bjelanjka je prebacivanje žumanjka iz jedne polovice ljuske u drugu. Ovo je potrebno raditi kako bi ostatak bjelanjaka iscurio iz ljuske. Za završiti ovaj način kako odvojiti žumanjak od bjelanjaka, jednostavno žumanjak usipajte u drugu posudu. Sada imate dvije posude, u jednoj je bjelanjak, a u drugoj žumanjak. Ovaj način kako odvojiti žumanjak od bjelanjka je gotov i spremni ste za nastavak recepta kojeg pripremate.