U trgovinama lako možete pronaći okoštena pileća prsa, međutim često ta pileća prsa nemaju ni kožicu koja može biti izuzetno ukusna ako se pravilno pripremi. Donosimo kako odvojiti pileća prsa od kosti za jednostavniju i bržu pripremu ukusnih pilećih prsa.
Prvi korak načina kako odvojiti pileća prsa od kosti je napraviti rez između prsne kosti i pilećih prsa. S pilećim prsima sa kožom okrenutim prema dolje, napravite rez vrhom oštrog noža za rezanje između prsne kosti i mesa, krećući od debljeg kraja prsa prema tankom kraju. Rez ne bi trebao biti predubok, nego dovoljan da se kosti jednostavno odvoje od mesa.
Sljedeći korak načina kako odvojiti pileća prsa od kosti je jednostavno odvajanje kosti. Lagano nagnite oštricu i prateći prsnu kost, ponovite pokret rezanja nekoliko puta kako biste uklonili rebra i prsnu kost s pilećih prsa. Posljednji korak načina kako odvojiti pileća prsa od kosti je potpuno uklanjanje kosti. Kada napravite prethodne korake, ostati će još jedna poveznica koja povezuje meso i kost. Pronađite tu poveznicu i jednostavno ju prerežite kako biste odvojili pileća prsa od kosti.