Čokoladni muesli s niskim sadržajem šećera odličan je međuobrok kada poželite nešto slatko. Glazura od kokosovog maslaca i kakaa daje glatki okus i slatkoću hrskavoj i orašastoj podlozi, a kako napraviti ovu zdravu grickalicu pročitajte u nastavku.
Kako napraviti bazu za ovu zdravu grickalicu? Pripremite lim za pečenje tako da ga obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. U veliku zdjelu dodajte muesli i cimet te dobro promiješajte. U manji lonac dodajte kokosovo ulje i bademov maslac. Stavite na laganu vatru i polako otopite dok se potpuno ne sjedini. Maknite s vatre i prelijte preko mueslija. Mješajte dok se dobro ne sjedini. Prebacite u obložen lim i čvrsto pritisnite. Stavite u hladnjak na 30 minuta ili dok se ne stegne na dodir kako bi dobili svoju zdravu grickalicu.
Kako napraviti čokoladnu glazuru za ovu zdravu grickalicu? U mikser dodajte kokosov maslac, kakao prah, bademovo mlijeko, javorov sirup i vaniliju. Miksajte na najjačoj brzini 20-30 sekundi dok ne postane potpuno glatka i kremasta smjesa. Izvadite bazu iz hladnjaka i premažite glazurom. Vratite u hladnjak na 30 minuta ili dok se glazura ne stegne, možete ostaviti i na sobnoj temperaturi dok se ne stegne. Izvadite i narežite na kvadrate.
Uz ovaj zdravi desert, možete napraviti i čips od jabuke ili banane. To su odlične zdrave grickalice idealne za sve prilike i prigode.