Zapečeni grah odličan je izbor za pripremu ukusnog i zasitnog glavnog jela. Kako napraviti zapečeni grah?
Sastojci za zapečeni grah:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 250 g mljevene slanine
- 1 luk
- 3 žlice mljevenog češnjaka
- 2 žlice svježe mljevenog đumbira
- 1 zelena paprika
- 1 žličica senfa
- 2 konzerve graha (kombinacija crnog i smeđeg)
- 300 g umaka za roštilj
- 75 g šećernog sirupa
- 10 dkg smeđeg šećera
- 0,5 l piva
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema zapečenog graha:
Kako biste napravili zapečeni grah, prvo u velikoj tavi kuhajte slaninu na srednje laganoj vatri 5 do 7 minuta. Dodajte luk, češnjak, đumbir i papriku i kuhajte dok ne omekšaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodajte senf i miješajte 1 do 2 minute, dodajte grah, BBQ umak, papriku i smeđi šećer. Promiješajte i pirjajte na štednjaku 2 sata ili pecite na 180 stupnjeva Celzijusa. Posolite i popaprite po ukusu kako bi dobili odličan zapečeni grah i poslužite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa