Željni ste jela na žlicu, a nemate više ideja što složiti. Donosimo fin i jednostavan recept variva od govedine i povrća.
Sastojci za varivo od govedine i povrća:
- 400 g govedine
- 3 žlice brašna
- pola žlice češnjaka u prahu
- sol
- papar
- 3 žlice maslinovog ulja
- 6 šalica goveđe juhe
- 1 crveni luk
- pola šalice crnog vina
- 6 krumpira
- 4 mrkve
- celer
- 3 žlice pasirane rajčice
- 1 žlica suhog ili 1 grančica svježeg ružmarina
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 šalice graška
Kako napraviti varivo od govedine i povrća:
Brašno, češnjak, sol i papar pomiješajte te govedinu ubacite u smjesu brašna. Maslinovo ulje zagrijete u velikoj posudi te govedinu i luk dinstajte dok ne dobe boju. Zatim dodajte goveđu juhu, crno vino i sve preostale sastojke osim vode, kukuruznog škroba i graška. Kuhajte na laganoj vatri od prilike sat vremena ili dok se govedina ne omekša. Nakon što se govedina skuhala pomiješajte kukuruzni škrob i vodu da dobijete kašu. Polako dodajte smjesu u kipući gulaš da postigne željenu konzistenciju. Tada dodajte grašak i začinite sa soli i paprom te ostavite da se kuha 10 minuta. Nakon toga spremno je za posluživanje.
Dobar tek!