Recept /

Kako napraviti ukusani i dobar temeljac?

Image

Kako bi vaša jela bila sto puta ukusnija, važno je pripremiti temeljac. Kako napraviti temeljac?

27.2.2022.
10:00
VOYO logo

Postoji nekoliko vrsta temeljaca, a neki od najpoznatijih su svakako teleći, povrtni ili riblji temeljac.

Kod povrtnog temeljca, kao što i sam naziv govori, važno je da imate puno povrća. Važno je ukloniti bakterije pa najprije povrće dobro operite, a zatim ga ogulite te narežite na sitne komadiće koje ćete kasnije staviti u lonac. Kada ste sve lijepo pripremili za temeljac, prekrijte ga vodom te ga kuhajte sa začinima približno petnaest minuta. Nakon što je prošlo 15 minuta, ostavite temeljac da se ohladi, a zatim ga procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o pravljenju telećeg temeljca, morate imati teleće kosti, koje ćete najprije dobro oprati pod vodom. Također pripremite i povrće koje mora biti nasjeckano na sitne komadiće. Kada ste uradili sve korake, sve sastojke ubacite u lonac te ih prekrijte vodom. Ne zaboravite dodati začine, kako vam okus ne bi bio bljutav.

Kada voda zakuha, obratite pozornost na pjenu koju je potrebno ukloniti s površine. Možete smanjiti vatru i ostaviti temeljac da se polako kuha oko tri sata. Nakon što je kuhanje gotovo, sve ohladite i procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pripremanja ribljeg temeljca koristimo riblje kosti i ostatke od filetiranja. I kod ove vrste temeljca sve je potrebno lijepo očistiti i oprati, te pomiješati s povrćem i bijelim vinom te pustiti da se krčka. Ukoliko se pojavi pjena potrebno ju je ukloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo