Desert /

Kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja?

Image
Foto: Pixabay

Sladoled sa ili bez slatkog vrhnja? Donosimo recept kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja.

15.9.2022.
14:29
Pixabay
VOYO logo

Zanima vas kako napraviti sladoled bez vrhnja? Napravite sladoled bez vrhnja i uživajte u glatkim, kremastim poslasticama tijekom cijele godine.

Sastojci za sladoled bez slatkog vrhnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g vrhnja za šlag
  • prstohvat soli
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 180 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja?

Stavite vrhnje, sol i šećer u prahu u veliku, duboku zdjelu za miješanje ili zdjelu vašeg samostojećeg miksera. Tucite vrhnje dok ne postignete srednje vrhove. Krema bi trebala biti sjajna i prianjati na pjenjaču ako je okrenete. Do ove faze potrebno je oko 3 do 4 minute kada se muti ručno. Možda će trebati manje vremena ako koristite mikser na velikoj brzini. Dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko u zdjelu. Pjenjačom ili mikserom nastavite mutiti dok ne postane čvrsto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premjestite bazu za sladoled u posudu za zamrzavanje sladoleda ili kalup za kruh obložen papirom za pečenje da se ne zalijepi. Pustite bazu da se zamrzne najmanje 8 sati ili preko noći ako je moguće. Ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji i zamrzivaču, imat ćete ukusnu meku verziju sladoleda za posluživanje koju ćete isprobati nakon otprilike 4 do 6 sati u zamrzivaču. Sada ste sigurni kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo