Zanima vas kako napraviti sladoled bez vrhnja? Napravite sladoled bez vrhnja i uživajte u glatkim, kremastim poslasticama tijekom cijele godine.
Sastojci za sladoled bez slatkog vrhnja:
- 400 g vrhnja za šlag
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera u prahu
- 180 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
Kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja?
Stavite vrhnje, sol i šećer u prahu u veliku, duboku zdjelu za miješanje ili zdjelu vašeg samostojećeg miksera. Tucite vrhnje dok ne postignete srednje vrhove. Krema bi trebala biti sjajna i prianjati na pjenjaču ako je okrenete. Do ove faze potrebno je oko 3 do 4 minute kada se muti ručno. Možda će trebati manje vremena ako koristite mikser na velikoj brzini. Dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko u zdjelu. Pjenjačom ili mikserom nastavite mutiti dok ne postane čvrsto.
Premjestite bazu za sladoled u posudu za zamrzavanje sladoleda ili kalup za kruh obložen papirom za pečenje da se ne zalijepi. Pustite bazu da se zamrzne najmanje 8 sati ili preko noći ako je moguće. Ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji i zamrzivaču, imat ćete ukusnu meku verziju sladoleda za posluživanje koju ćete isprobati nakon otprilike 4 do 6 sati u zamrzivaču. Sada ste sigurni kako napraviti sladoled bez slatkog vrhnja.