U potrazi ste za dobrim receptom za salamuru. Kako napraviti salamuru? Uz pomoć recepta napravite salamuru, dodajte ili oduzmite začine prema želji i prilagodite je vlastitom ukusu.
Sastojci za izradu salamure:
- 3 l vode
- 30 dkg soli
- 20 dkg šećera
- 10 klinčića
- 10 sjemenki korijandera
- 10 zrna papra
- 10 bobica kleke
- 10 zvjezdica anisa
- 3 grančice timijana
- 3 lovorova lista
- 1 limunova korica
- 1 narančina korica
Kako napraviti salamuru:
Za pripremu salamure, suhe začine najprije dodajte u vruću suhu tavu i lagano ih pržite dok ne počnete osjećati ugodan miris.
Nakon početnog koraka, u tavu možete dodati sol i šećer zajedno s timijanom, lovorovim lišćem, koricom citrusa i jednom litrom vode. Sve sastojke zajedno zakuhajte.
Zagrijte i miješajte dok se sol i šećer potpuno ne otope, a zatim sve maknite s vatre.
Prema predviđenom receptu dodajte preostale dvije litre vode koja će rashladiti salamuru, ali prije upotrebe salamuru obavezno stavite u hladnjak dok se potpuno ne ohladi. Ako ste u žurbi, umjesto toga možete dodati dva kilograma leda.
Potopite meso u salamuri i ostavite u hladnjaku određeno vrijeme. Nakon što izvadite meso, brzo ga isperite hladnom vodom i osušite.