Domaće njoke od krumpira su najbolje njoke koje su sjajan su prilog uz mnoga jela. Kako napraviti njoke od krumpira?
Sastojci potrebni za njoke od krumpira:
- 4 crvenkasta krumpira
- žličica soli
- žličica papra
- jaje
- 20 dkg brašna
Kako napraviti njoke od krumpira?
Dodajte krumpir u veliki lonac s hladnom posoljenom vodom. Zakuhajte vodu i kuhajte 20-25 minuta. Krumpir ocijedite i ostavite sa strane dok se dovoljno ohladi, ali još uvijek bude topao.
Prstima skinite koru s krumpira. U srednjoj posudi zgnječite krumpir dok ne nestanu sve grudice. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. U sredini krumpira napravite udubljenje i u njega razbijte jaje. Jaja kratko umutite i dodajte ga u krumpir.
Stavite šalicu brašna na čistu površinu i na nju stavite krumpirovo tijesto. Mijesite tijesto, usput unosite samo onoliko brašna koliko vam je potrebno dok tijesto ne izgubi ljepljivost i postane čvršće. Narežite tijesto na 4 dijela. Razvaljajte dio u dugačko uže, širine 3 cm pa ga narežite u obliku njoki i stavite sa strane na lagano pobrašnjenu površinu.
Kuhajte njoke u slanoj vodi oko pola minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Njoke od krumpira su gotove i spremna za posluživanje uz umak prema želji.