Kako napraviti njoke od krumpira?
Domaće njoke od krumpira su najbolje njoke koje su sjajan su prilog uz mnoga jela. Kako napraviti njoke od krumpira?
Sastojci potrebni za njoke od krumpira:
4 crvenkasta krumpira
žličica soli
žličica papra
jaje
20 dkg brašna
Kako napraviti njoke od krumpira?
Dodajte krumpir u veliki lonac s hladnom posoljenom vodom. Zakuhajte vodu i kuhajte 20-25 minuta. Krumpir ocijedite i ostavite sa strane dok se dovoljno ohladi, ali još uvijek bude topao.
Prstima skinite koru s krumpira. U srednjoj posudi zgnječite krumpir dok ne nestanu sve grudice. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. U sredini krumpira napravite udubljenje i u njega razbijte jaje. Jaja kratko umutite i dodajte ga u krumpir.
Stavite šalicu brašna na čistu površinu i na nju stavite krumpirovo tijesto. Mijesite tijesto, usput unosite samo onoliko brašna koliko vam je potrebno dok tijesto ne izgubi ljepljivost i postane čvršće. Narežite tijesto na 4 dijela. Razvaljajte dio u dugačko uže, širine 3 cm pa ga narežite u obliku njoki i stavite sa strane na lagano pobrašnjenu površinu.
Kuhajte njoke u slanoj vodi oko pola minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Njoke od krumpira su gotove i spremna za posluživanje uz umak prema želji.
403 Forbidden