Pizza je zasigurno najpoznatije jelo na svijetu, ponajviše zbog jeftinih i lako dostupnih osnovnih sastojaka te jednostavne pripreme. Iako ovo jelo originalno potječe iz južne Italije, tj. iz Napulja, za svega nekoliko stoljeća uspjelo je osvojiti cijeli svijet te se naći na stolu većine kućanstava.
Vrlo vjerojatno ste tijekom života probali barem jednu krišku tog slasnog jela, radi kojeg moramo priznati da malo tko ostane ravnodušan, pogotovo kada osjeti euforiju okusa u vlastitim ustima. Zbog svoje popularnosti i rasprostranjenosti diljem svijeta, pizza je danas dostupna u svakom gradu pa čak i u manjim sredinama. Upravo ju to čini idealnim obrokom za konzumaciju s nogu ili kada se nađemo u žurbi, no što kada biste kod kuće željeli pripremiti vlastitu pizzu, ali ne uspijevate pronaći dovoljno vremena?
Ovdje nastupamo mi s našim receptom za najbrže tijesto za pizzu.
Za pripremu najbržeg tijesta za pizzu potrebno vam je:
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 žlice ulja
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
Za početak je potrebno od brašna, soli, praška za pecivo, ulja i jogurta zamijesiti tijesto. Tijesto odmah izvaljajte na pobrašnjenoj podlozi kako ne bi došlo do lijepljenja za podlogu pa ga potom stavite u tepsiju.
Nakon toga, na vaše najbrže tijesto za pizzu rasporedite odabrane sastojke prema vlastitom ukusu ili ukusu osoba za koje pripremate ovo ukusno jelo. Zatim vašu sirovu pizzu stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite desetak minuta. Čim ju izvadite osjetit ćete sjajan miris koji će dražiti vaše mirisne i okusne pupoljke.
Uživajte!