Trik za dobivanje kremastog pirea je da nakon što krumpiru skinete ljusku, iste vratite u topli lonac u kojem ste ga kuhali, zatim krumpire lagano promiješajte ručnim mikserom i dodajte maslac u još vrući krumpir kako biste dobili pire.
Krumpir prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji nekoliko minuta, pustite da se malo odstoji na toplom i da upije otopljeni maslac.
Važno je da dodate maslac prije mlijeka. Dodavanje masnoće krumpiru prije dodavanja vrhnja, ili mlijeka, oblaže krumpirov škrob i djeluje kao barijera koja osigurava da vaš pire krumpir neće ispasti gumast, ljepljiv ili previše izmiješan.
Umutite pire mikserom. Prava tajna kvalitetnog i kremastog pirea je u načinu na koji ga gnječite. Pire će vam ispasti najukusniji ukoliko koristite gnječilicu.
U kremasti pire na samom kraju možete dodati peršin ili komadiće češnjaka ukoliko ste ljubitelj začinjenije hrane. Poželjno je da pire još jednom promiješate kada ste u njega umetnuli začine