Kosani odrezak odličan je izbor za glavno jelo. Pripremite kosani odrezak i poslužite ga uz prilog i salatu prema želji. Kako napraviti kosani odrezak?.
Sastojci za pripremu kosanog odreska:
- 1/2 kg mljevene teletine
- 25 dkg mljevene svinjetine
- 25 dkg mljevene govedine
- nasjeckani peršin
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- maslinovo ulje
- 2 žlice mlijeka
- 100 g krušnih mrvica
- 3/4 šalice parmezana
- 4 velika jaja
- 2 žlice soli
- 1 žličica papra
- žličica češnjaka u prahu
Kako napraviti kosani odrezak:
Pomiješajte govedinu, teletinu i svinjetinu i veliku zdjelu. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno promiješajte rukama. Smjesa bi trebala biti jako vlažna, ali ipak zadržati oblik kada se uvalja u kosani odrezak.
Ruke premažite maslinovim uljem i oblikujte kosane odreske željene veličine. Sada možete zapeći kosani odrezak u tavi ili ih zapeći u pećnici. Da ga ispečete, kosani odrezak stavite na tavu za i pecite dok izvana s jedne strane malo ne porumeni. Zatim ga okrenite i pecite s druge strane. Ako ga odlučite pržiti, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite kosani odrezak u serijama.
Kad porumeni, maknite ih s vatre i ocijedite na papirnatom ubrusu. Zapečeni kosani odrezak dodajte u umak po želji.