Recept i priprema /

Kako napraviti kosani odrezak?

Image
Foto: Pixabay

Priprema kosanog odreska nije jako zahtjevna, a rezultat je odlično glavno jelo. Kako napraviti kosani odrezak?

19.3.2022.
13:30
Pixabay
VOYO logo

Kosani odrezak odličan je izbor za glavno jelo. Pripremite kosani odrezak i poslužite ga uz prilog i salatu prema želji. Kako napraviti kosani odrezak?.

Sastojci za pripremu kosanog odreska:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg mljevene teletine
  • 25 dkg mljevene svinjetine
  • 25 dkg mljevene govedine
  • nasjeckani peršin
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 3/4 šalice parmezana
  • 4 velika jaja
  • 2 žlice soli
  • 1 žličica papra
  • žličica češnjaka u prahu

Kako napraviti kosani odrezak:

Pomiješajte govedinu, teletinu i svinjetinu i veliku zdjelu. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno promiješajte rukama. Smjesa bi trebala biti jako vlažna, ali ipak zadržati oblik kada se uvalja u kosani odrezak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruke premažite maslinovim uljem i oblikujte kosane odreske željene veličine. Sada možete zapeći kosani odrezak u tavi ili ih zapeći u pećnici. Da ga ispečete, kosani odrezak stavite na tavu za i pecite dok izvana s jedne strane malo ne porumeni. Zatim ga okrenite i pecite s druge strane. Ako ga odlučite pržiti, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite kosani odrezak u serijama.

Kad porumeni, maknite ih s vatre i ocijedite na papirnatom ubrusu. Zapečeni kosani odrezak dodajte u umak po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo