Recepti za pripremu piletine su brojni, a najčešće se ipak priprema pečena piletina. Međutim, kako postići da piletina bude hrskava? Pratite recept i saznajte kako napraviti hrskavu piletinu.
Sastojci za hrskavu piletinu:
- 300g piletine
- 1 žlica soli
- 1 žlica mljevene paprike
- 300g brašna
- 2 jaja
- 200 ml ulja
Priprema hrskave piletine:
U jednu posudu dodajte brašno, mljevenu papriku i sol. U drugu posudu umutite jaja. Piletinu istucite tako da bude tanja i spremna za pečenje. Istučenu piletinu prvo stavite u posudu sa umućenim jajima, pobrinite se da jaja u potpunosti prekriju piletinu. Potom taj isti komad mesa ubacite u posudu sa brašnom, ponovno se pobrinite da brašno prekrije meso u potpunosti.
U tavicu ulijte ulje, te ju stavite na srednju vatru i pričekajte dok se ulje zagrije. Nakon što se ulje zagrije, dodajte pripremljenu piletinu i stavite ju peći. Nakon što ju ubacite, nemojte ju micati barem 2 minute, kako bi se stvorila korica. Pecite dok piletina ne dobije zlatnu boju. Servirajte toplo.