Fritaja je samo jedno od jela s jajama, a može kombinirati različito povrće. Stoga prilagodite recept za fritaju vlastitom ukusu. Kako napraviti fritaju?
Sastojci za fritaju:
- 40 dkg krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka nasjeckana
- 70 g pancete nasjeckane
- 10 dkg mladog špinata
- 20 dkg rajčica prepolovljenih
- crvena paprika, nasjeckana
- 8 jaja
- 1/2 šalice gustog vrhnja
- 1/2 šalice nasjeckanog parmezana
- 1/4 šalice naribanog sira
Kako napraviti fritaju:
Krumpir probodite 4 puta bambusovim štapićem. Stavite u zdjelu otpornu na toplinu i pecite u mikrovalnoj pećnici na 100 posoto oko 4 minute. Ili u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša. Ostaviti da se ohladi. Tanko narežite.
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Dinstajte oko 3 minute. Dodajte pancetu. Dinstajte dok luk ne omekša, a panceta postane zlatna. Dodajte špinat. Kuhajte minutu ili dok špinat ne uvene.
Pomiješajte luk, rajčicui papriku u zdjeli. Polovicu krumpira rasporedite u jednom sloju po pripremljenoj posudi. Prelijte polovicom mješavine luka. Ponovite s preostalom mješavinom krumpira i luka.
U zdjeli umutiti jaja i vrhnje. Lagano prelijte smjesu jaja preko mješavine povrća. Pospite parmezanom i sirom. Pecite pola sata, dok se smjesa od jaja ne stegne i vrh ne porumeni. Fritaja je gotova i spremna za posluživanje.