Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako napraviti fritaju - recept i priprema

Fritaja je vrlo ukusno jelo koje možete poslužiti kao glavni obrok uz salatu prema želji. Kako napraviti fritaju?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Fritaja je samo jedno od jela s jajama, a može kombinirati različito povrće. Stoga prilagodite recept za fritaju vlastitom ukusu. Kako napraviti fritaju?

Sastojci za fritaju:

40 dkg krumpira

2 žlice maslinovog ulja

1 glavica crvenog luka nasjeckana

70 g pancete nasjeckane

10 dkg mladog špinata

20 dkg rajčica prepolovljenih

crvena paprika, nasjeckana

8 jaja

1/2 šalice gustog vrhnja

1/2 šalice nasjeckanog parmezana

1/4 šalice naribanog sira

Kako napraviti fritaju:

Krumpir probodite 4 puta bambusovim štapićem. Stavite u zdjelu otpornu na toplinu i pecite u mikrovalnoj pećnici na 100 posoto oko 4 minute. Ili u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša. Ostaviti da se ohladi. Tanko narežite.

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Dinstajte oko 3 minute. Dodajte pancetu. Dinstajte dok luk ne omekša, a panceta postane zlatna. Dodajte špinat. Kuhajte minutu ili dok špinat ne uvene.

Pomiješajte luk, rajčicui papriku u zdjeli. Polovicu krumpira rasporedite u jednom sloju po pripremljenoj posudi. Prelijte polovicom mješavine luka. Ponovite s preostalom mješavinom krumpira i luka.

U zdjeli umutiti jaja i vrhnje. Lagano prelijte smjesu jaja preko mješavine povrća. Pospite parmezanom i sirom. Pecite pola sata, dok se smjesa od jaja ne stegne i vrh ne porumeni. Fritaja je gotova i spremna za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike