Ovaj recept za domaću tjesteninu postati će vaš omiljeni kuhinjski projekt. Pripremite stroj za rezance i spremni ste. Evo kako napraviti domaću tjesteninu.
Sastojci za domaću tjesteninu:
- 2 šalice brašna
- 3 jaja
- pola žličice soli
- pola žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Kako napraviti domaću tjesteninu:
Na čistu radnu površinu stavite brašno i napravite gnijezdo. Dodajte jaja, maslinovo ulje i sol. Rukama nježno unesite brašno da se uklopi. Nastavite mijesiti tijesto rukama kako biste ga spojili u kuglu.
Tijesto mijesite 8 do 10 minuta. Ako vam se tijesto i dalje čini presuho, poškropite prste s malo vode da se sjedini. Ako je previše ljepljivo, pospite još brašna na radnu površinu. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. Pobrašnite 2 velika lima za pečenje i ostavite sa strane.
Narežite tijesto na četiri dijela. Provucite tijesto kroz nastavak za valjak za tjesteninu tri puta na najdebljoj razini i onda snižavajte do željene debljine. Sada dodajte nastavak za rezance i provucite tijesto kroz taj nastavak. Tjesteninu kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 1 do 2 minute. Sada ste sigurni kako napraviti domaću tjesteninu.