Ako nikada niste probali domaću majonezu, čeka vas poslastica. Domaća majoneza je ultra kremasta i puno je ukusnija od gotove kupovne majoneze.
Sastojci kako bi napravili domaću majonezu:
- jaje
- žlica senfa
- žlica vinskog octa
- sol prema ukusu
- 240 ml ulja
- žličica svježeg limunovog soka, po želji
Kako biste napravili domaću majonezu, dodajte jaje u mikser i miksajte 20 sekundi. Dodajte senf, ocat i sol. Obradite još 20 sekundi. Ostružite stranice i dno posude, uključite kuhalo i počnite polako dodavati ulje u sitnim kapima dok se ne doda otprilike četvrtina ulja.
Kada primijetite da se smjesa počinje zgušnjavati i emulgirati, možete biti malo manje strogi. S uključenim mikserom nastavite polako, ali dodajte tanki mlaz ulja. Kada ste dodali svo ulje, ostružite dno i stranice posude. Kako bi do kraja napravili domaću majonezu, obradite još 10 sekundi.
Kušajte dobivenu domaću majonezu pa dodajte sol, limunov sok ili dodatni ocat po ukusu. Imajte na umu, ako se domaća majoneza čini prerijetka, polako ulijevajte još ulja dok mikser radi i dok ne postane gusta.