Domaći njoki su jednostavni za napraviti sa samo 5 sastojaka. Više nikada nećete kupiti njoke iz trgovine. Naučite kako napraviti domaće njoke od samo par sastojaka uz naš recept.
Sastojci za njoke:
- 1 kg krumpira
- 250 g brašna
- 2 žličice soli
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 1 jaje, umućeno
Kako napraviti domaće njoke?
Zakuhajte veliki lonac vode kako biste napravili domaće njoke. Dodajte cijele krumpire s ljuskom. Kuhajte dok krumpir ne omekša, zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi. Uklonite kožicu i zgnječite krumpir.
Na ravnoj površini pomiješajte brašno i sol te u sredini napravite udubinu. Dodajte krumpir, otopljeni maslac i razmućeno jaje u sredinu udubljenja. Rukama sjedinite sastojke i umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.
Razvaljajte tijesta u obliku užadi na širinu od 2 cm i izrežite na komade veličine njoka. Koristite vilicu ili valjak za njoke ako ga imate kako biste nježno pritisnuli i zarolali njoke kako biste napravili utore na njokima. Pospite njoke s malo brašna da se ne zalijepe. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 3 minute, ili dok ne počnu plivati. Ocijedite i prelijte umakom za tjesteninu po izboru. Sada znate kako napraviti domaće njoke.