Recept i priprema / Kako napraviti domaće njoke?

Image
Foto: Pixabay

Domaći njoki lagana su, pahuljasta i nježna tjestenina od krumpira koju ćete obožavati. Pogledajte kako napraviti domaće njoke.

3.1.2023.
10:04
Pixabay
VOYO logo

Domaći njoki su jednostavni za napraviti sa samo 5 sastojaka. Više nikada nećete kupiti njoke iz trgovine. Naučite kako napraviti domaće njoke od samo par sastojaka uz naš recept.

Sastojci za njoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 250 g brašna
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 1 jaje, umućeno

Kako napraviti domaće njoke?
Zakuhajte veliki lonac vode kako biste napravili domaće njoke. Dodajte cijele krumpire s ljuskom. Kuhajte dok krumpir ne omekša, zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi. Uklonite kožicu i zgnječite krumpir.

Na ravnoj površini pomiješajte brašno i sol te u sredini napravite udubinu. Dodajte krumpir, otopljeni maslac i razmućeno jaje u sredinu udubljenja. Rukama sjedinite sastojke i umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte tijesta u obliku užadi na širinu od 2 cm i izrežite na komade veličine njoka. Koristite vilicu ili valjak za njoke ako ga imate kako biste nježno pritisnuli i zarolali njoke kako biste napravili utore na njokima. Pospite njoke s malo brašna da se ne zalijepe. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 3 minute, ili dok ne počnu plivati. Ocijedite i prelijte umakom za tjesteninu po izboru. Sada znate kako napraviti domaće njoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo