Recept i priprema /

Kako napraviti domaće njoke?

Image
Foto: Pixabay

Domaći njoki lagana su, pahuljasta i nježna tjestenina od krumpira koju ćete obožavati. Pogledajte kako napraviti domaće njoke.

3.1.2023.
10:04
Pixabay
VOYO logo

Domaći njoki su jednostavni za napraviti sa samo 5 sastojaka. Više nikada nećete kupiti njoke iz trgovine. Naučite kako napraviti domaće njoke od samo par sastojaka uz naš recept.

Sastojci za njoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 250 g brašna
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 1 jaje, umućeno

Kako napraviti domaće njoke?
Zakuhajte veliki lonac vode kako biste napravili domaće njoke. Dodajte cijele krumpire s ljuskom. Kuhajte dok krumpir ne omekša, zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi. Uklonite kožicu i zgnječite krumpir.

Na ravnoj površini pomiješajte brašno i sol te u sredini napravite udubinu. Dodajte krumpir, otopljeni maslac i razmućeno jaje u sredinu udubljenja. Rukama sjedinite sastojke i umijesite mekano tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte tijesta u obliku užadi na širinu od 2 cm i izrežite na komade veličine njoka. Koristite vilicu ili valjak za njoke ako ga imate kako biste nježno pritisnuli i zarolali njoke kako biste napravili utore na njokima. Pospite njoke s malo brašna da se ne zalijepe. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 3 minute, ili dok ne počnu plivati. Ocijedite i prelijte umakom za tjesteninu po izboru. Sada znate kako napraviti domaće njoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo